Vásárlási feltételek - üzletszabályzat

Tisztelt Látogató!

A Fontium Kft. Vadászkellék nagykereskedelem on-line katalógusa közületek, viszonteladók valamint magánszemélyek megrendelését fogadja. A vásárláshoz regisztráció szükséges. A regisztrációt Ön kezdeményezheti a jobb oldali oszlopban található "Felhasználó hozzáadása" menüpont alatt. A regisztráció befejezéséhez munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot. A vásárlás csak a regisztráció befejezése után kezdhető meg.

1. Az eladó adatai

Az Ön által vásárolt áruk eladója a Fontium Kft.
Törvényes képviselő neve: Joó Tímea
Ügyfélszolgálati iroda címe: 7570 Barcs, Köztársaság u. 7-9.
Telefonszám: 30/600-26-42
Postacím: 7570 Barcs, Pf. 13.
Cégjegyzékszám: 14 09 305452
Cégbíróság: Somogy Megyei Cégbíróság
Adószám: 13058797214
Bankszámla: 1174305720023852

2. A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

A szerződés nyelve magyar.
A vásárolt áruk jellemzőit a konkrét árucikk információs oldalából tudhatja meg részletesen. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget, a feltüntetett képek helyenként illusztrációk lehetnek.
A termékoldalon található műszaki adatok tájékoztató jellegűek, a hivatalos termékspecifikációért kérjük látogasson el a termék gyártójának weboldalára.
Az esetleges elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget.

3. A vételár

A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az mindenkori aktuális ÁFÁ-t és forintban értendő.
Az adott áru megrendelésének időpontja az áru megvásárlására vonatkozó igényének hozzánk történő megérkezésének időpontja.
A weboldalon működő áruházi szoftveren keresztül megrendelés írásos szerződésnek minősül. A szerződés a megrendelés visszaigazolásával válik érvényessé. A rendszer minden megrendelést egyedi azonosítószámmal lát el, iktat és tárol. Ezen szerződések a későbbiekben visszakereshetők.

4. Fizetés

Utánvét (készpénzes):

ebben az esetben a megrendelést követően a terméket a jelzett határidőn belül átadjuk szállításra a futárszolgálatnak. A fizetés az áru átvételekor a futárnak, készpénzben történik.

Előre fizetés banki átutalással:

az áru megrendelését követően egy visszaigazoló e-mailben közöljük az utalandó összeget, valamint a számlaszámot. A árut a pénz számlánkra történő megérkezését követően adjuk át a futárnak kézbesítésre. A vállalt szállítási határidő a vételár beérkezésétől számítandó.

Fizetés banki átutalással:

Az utólag történő banki átutalásos fizetés csak egyedi megegyezés alapján lehetséges.

5. Szállítás, áruátvétel

Termékeink szállítási határideje 3-10 munkanap a raktárkészlettől függően. Bizonyos termékeknél előfordulhat, hogy a szállítási határidő meghaladja a 10 munkanapot. Ilyen termék rendelése esetén a határidőkről telefonon tájékoztatjuk. Ha különböző szállítási határidejű terméket rendelt meg, azok kiszállítása egyszerre, egy csomagban történik a legkésőbbi határidőhöz igazodva. A pénteki és a hétvégi rendeléseket a következő munkanapon kezdjük el feldolgozni. A kiszállítás előtti napon e-mailben értesítjük Önt a csomag feladásáról.

Cégünk a tőle megrendelt árut minden esetben szerződött futárszolgálat (DHL, MPL futár) útján kézbesíti.
Az áruk a vadaszat.fontium.hu címen megtekinthetők, azokról minden releváns információ megtudható. Amennyiben a termékekkel kapcsolatban kérdés merülne fel, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat.

Ügyfélszolgálati irodánk kizárólag reklamációs kérdésekkel foglalkozik, ott árusítás, termékbemutatás nem történik, vásárlást, megrendelést kizárólag a weboldalon működő áruházi szoftveren keresztül fogadunk el.

Szállítás utánvéttel

Az árut a megrendelést követően, a telefonon vagy levélben egyeztetett határidőn belül futárszolgálattal kézbesítjük. A csomagot a futárszolgálat munkanapokon  8-16 óra között szállít az Ön által megadott címre, előzetes egyeztetés nélkül. Kérjük, hogy olyan szállítási címet jelöljön meg a megrendelésnél, ahol Ön napközben is elérhető.
Kérjük, hogy az adatainál a telefonszámát is adja meg, hogy ha kézbesítés közben bármilyen probléma felmerülne, a kézbesítő felvehesse Önnel a kapcsolatot. 


A kiszállítás költségét, 50.000 Ft feletti megrendelés esetén cégünk átvállalja

50.000 Ft alatti megrendelések esetén a házhozszállítás díja bruttó 3.000 Ft melyet a Vásárló köteles fizetni. Amennyiben a kézbesítő az áru átadását nem tudja teljesíteni, úgy a csomagról értesítést hagy. A küldeményről ezután az értesítésen megjelölt telefonszámon lehet érdeklődni.

Sikertelen kézbesítés esetén a futárszolgálat az újra egyeztetett időpontban megkísérli a kiszállítást.

6. Csomagolás
Áraink tartalmazzák a csomagolás költségeit.

7. Szavatosság

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban (Ptk 6:159 §, 6:160.§, / 6:162§, 6:163 §, 6:164 §, 6:166 §, 6:167.§)  a 151/2003. (IX.22.) sz. valamint a 45/2014.(II.26.) Kormányrendeletben (3.sz.melléklet)  foglaltak az irányadóak.
 

8. Az elállás joga

Megrendelése során Ön élhet a 45/2014.(II.26.) Kormányrendelet által rögzített feltétel nélküli elállási jogával. Ön a szerződéstől az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat.
Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Ha a vásárló az elállási szándékát írásban jelzi, elegendő az elállási nyilatkozat tizennégy napon belüli, eladó részére történő eljuttatása, a terméket nem kell tizennégy napon belül visszajuttatni. Az elállási jog érvényesítéséhez az Elállási nyilatkozatot minden esetben ki kell tölteni és azt az eladóhoz elektronikus vagy postai úton visszajuttatni.

A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket (szállítási költség). Az eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Kellemes vásárlást kívánunk...